Eindejaarsactiviteiten

 • affiche eindejaar2 december: kerstmarkt Rechteroever
  Kerstmarkt met kersttruckshow, vanaf 17 uur langs de Denderkaai.
 • 8 december: Feestelijk aansteken feestverlichting
  Op 8 december zetten we om 19 uur de stad in een feestelijke gloed. Bij een lekkere warme chocolademelk, soep of glühwein in een mooie tent op de Graanmarkt, begeleid door verschillende vuuracts, steken we de feestverlichting in de stad aan!
 • 9 december: Kerstmarkt Okegem
  Kerstmarkt in de Jan Ockegemstraat in Okegem, van 16 uur tot 23 uur.
 • 10 december: Kerstmarkt Pollare
  Kerstmarkt in de St. Kristoffelstraat in Pollare, van 15.30 uur tot in de late uurtjes.
 • 15 december - 6 januari: Ninove on ice
  Vanaf 15 december kan je de schaats(st)er in je loslaten! Dit jaar kan je schaatsen op het Niniaplein aan de Centrumlaan.
  Snuif de kerstsfeer op in één van de chalets in het kerstdorp, geniet van de shows van Kevin Van Der Perren, kom naar het ijshockeytoernooi, Christmas On Ice, Carnaval On Ice en Extreme On Ice.
  Check www.ninoveonice.be voor de openingsuren, prijzen en het volledige programma.
 • 16 december: XXL Snowglobe met ijsprinses
  Wou jij altijd al eens met een ijsprinses op de foto? In een echte snowglobe? Dan is dit je kans! Van 11 tot 17 uur staat onze fotograaf voor je klaar op de Graanmarkt. De foto krijg je onmiddellijk mee naar huis.
 • 16 december: City Nightrun
  16 december loop je niet alleen op straat, maar af en toe ook letterlijk door gebouwen tijdens de eerste City Nightrun. Onderweg is er animatie en ambiance. Zowel lopers als wandelaars kunnen deelnemen. Voor de kinderen is er een Kidsrun. Start om 19.30 uur (Kidsrun tot 8 jaar, 400m), 19.45 uur (Kidsrun tot 12 jaar, 1 km), 20 uur (Run & Walk 7 km).
  Start en aankomst: binnenplein stadhuis. Meer info en tarieven: www.ninovenightrun.be
 • 16, 17, 23 en 24 december: bezoek de Kerstman!
  De Kerstman zakt twee weekends af naar Ninove, naar zijn huisje op de Graanmarkt. Tussen 14 en 17 uur deelt hij snoepjes uit en poseert hij met veel plezier samen met jou voor een coole selfie. Tijdens de week pakt hij elders cadeautjes in. Dan kan je in de brievenbus in zijn voortuintje je mooiste tekening deponeren.
 • 17 december: kerstwandeling
  Wat is er leuker dan door een stad vol kerstsfeer te wandelen, hier en daar een proevertje te smaken terwijl de gids verhalen brengt over en rond kersttradities? Wie weet klinkt er verrassende kerstmuziek of dwarrelen er witte vlokjes in de Ninoofse lucht op deze winterse tocht. Vooraf inschrijven verplicht via toerisme@ninove.be, 9 euro per persoon, max. 50 deelnemers.
  Start om 14 uur in het toeristisch bezoekerscentrum, Hospitaalkapel (Burchtstraat 44, Ninove).
 • 30 december: foto-actie eindejaar
  Tussen 14 en 17 uur kan je onze fotograaf tegenkomen in het stadscentrum. Hij deelt gadgets uit en neemt feestelijke foto’s.
  Wij zetten ze begin januari op de facebookpagina van de stad. Wie het meeste likes verzamelt, wint een fotoshoot!
  De winnaar maken we bekend op de nieuwjaarsdrink op 7 januari.
 • 7 januari: nieuwjaarsdrink
  We zetten het nieuwe jaar feestelijk in, en heffen tussen 11 en 13 uur samen het glas op het nieuwe jaar. Je krijgt een hapje en een drankje, de Serveuses Bavares en The Big Lebandski houden je warm op het binnenplein van het stadhuis.
 • 13 januari: kerstboomverbranding
  Op 13 januari sluit de feestperiode met de kerstboomverbranding op het dr. Hemerijckxplein.

 


Contact informatie