Edith Piaf zong ‘live’ voor bewoners Klateringen

24
okt
2019

De bewoners van wzc Klateringen konden op donderdag 24 oktober een concert van Edith Piaf meemaken. Live dan nog wel. Hoe dat komt? Door een livestream vanuit cultureel centrum De Adelberg in Lommel.

Cultuurconnect

Hoe kan je cultuurliefhebbers die zich niet meer kunnen verplaatsen naar een cultuurcentrum of theaterzaal toch laten meegenieten van een voorstelling? Die vraag tracht Cultuurconnect te beantwoorden met een livestream. Drie keer dit seizoen zal Cultuurconnect, een organisatie die sterk inzet op digitale innovatie in lokale cultuurhuizen en bibliotheken, een voorstelling vanuit een cultuurcentrum livestreamen naar woonzorgcentra die daar op intekenen. En dat is wat Ninove deed: we namen deel aan de livestream van de voorstelling ‘Edith Piaf, truken van de foor’ op 24 oktober. Samen met de bewoners van 33 andere woonzorgcentra in 19 steden en gemeenten keken de bewoners van ons WZC Klateringen samen en tegelijkertijd live naar de voorstelling.

‘Edith Piaf, truken van de Foor’ is een belevingsbad rond Edith Piaf, respectvol en geloofwaardig vertolkt door actrice en zangeres Mireille Vaessen en muzikant Sam Pasternak (viool, cello, gitaar en piano). De voorstelling, geïnspireerd op boeken, interviews, films en brieven, wisselt de lotgevallen van ‘de straatmus van Parijs’, met haar onsterfelijke chansons. Het resultaat is een show over armoede en hoop, passie en verdriet, liefde en dood, succes en ongeluk. Deze intieme voorstelling belicht de vele facetten van de artiest en persoon Edith Piaf op een kwetsbare en pakkende manier.

 


Contact

Activiteiten zoeken