Dichter aan huis: poëzie in de bib!

Wij vieren de Week van de Poëzie op zaterdag 27 januari 2018 met de voorstelling ‘Dichter aan huis’ in de bib.

Hilde De Cock poëzie in bib NinoveGeert Jan Beeckman poëzie in bib Ninove

Dichters Hilde de Cock en Geert Jan Beeckman gaan de hort op en brengen de mooiste kamer van de letteren tot bij u thuis. Of – in dit geval: tot in de opgetetterde bib van Ninove. Laat u verbazen, ontroeren en meevoeren oog in oog met de dichter in een bijzondere omgeving, en grijp de gelegenheid om vragen te stellen over hun werk zonder de fysieke grens van een podium. ‘Dichter aan huis’ is een intieme ontmoeting met het fijnste literaire genre.

Hilde de Cock werd in de lente van 2013 zo geraakt door een gedicht dat ze zelf een poging tot het schrijven van poëzie waagde. Met succes: het jaar nadien won ze de poë...ziewedstrijd van de stad Ronse én de poëziewedstrijd Herzele.
Geert Jan Beeckman publiceerde reeds drie bundels: Diep in het seizoen (2007), waarmee hij de Herman de Coninckprijs 2008 voor het beste debuut won, Hersenneerslag (2011) en Bloedgroepen (2015). Zijn gedichten werden opgenomen in literaire tijdschriften en poëziebloemlezingen.

Na 'Dichter aan huis' reikt de stad ook de Grote Prijs van de Stad Ninove voor Fotografie uit.

Rond Erato. De zaterdagen van de bib.

Met ’Dichter aan huis’ starten de bibliotheek en de dienst cultuur een nieuw initiatief ‘Rond Erato. De zaterdagen van de bib’. Elke laatste zaterdag van de maand brengt de bib leners en nog-niet-leners samen rond haar collectie en het kunstwerk Erato. Ontdek alle zaterdagsessies vanaf 27 januari via www.ninove.be of in de bib.

Praktisch

  • Zaterdag 27 januari in het leescafé van de bib
  • Gratis. Reserveren is niet nodig.
  • 11u: Dichter aan huis (Hilde de Cock & Geert Jan Beeckman)
  • 12.15 uur: Uitreiking Grote Prijs van de Stad Ninove voor Fotografie (thema ‘haiga’)

Contact informatie