Autokaart Denderroute Zuid

Met de auto door de Denderstreek!

De Denderstreek ontleent haar naam aan die grillige, kronkelende rivier waarrond je een schat aan natuur vindt en die instaat voor de afwatering van de Dendervallei. Vier denderende steden verbindt de stroom stroomopwaarts als een rode draad met elkaar: Geraardsbergen, Ninove, Aalst en Dendermonde. Economisch gezien is het nut van de Dender nog nauwelijks van enig belang, toeristisch recreatief is de stroom vandaag een voltreffer! Pleziervaart, wandelen, fietsen, vissen... de Dender lijkt er speciaal voor gemaakt.

Vele buitenstaanders zijn meer dan aangenaam verrast bij een eerste kennismaking met de Denderstreek. Maar, dit uitgestrekt gebied verken je niet in een handomdraai. De 75 km lange autoroute "Denderroute Zuid" is naast de fiets- en wandelroutes een andere insteek om een aantal pittoreske dorpjes, mooie landschappen en enkele leuke stadjes te verkennen. De culinaire genoegens, de cultuur, de architectuur en de historiek maken de Denderstreek tot een boeiend geheel.

Aan de hand van deze route, via trage wegen en langs de voornaamste bezienswaardigheden, krijg je een beeld van het stukje Denderstreek tussen Ninove (waar de tocht start) en Geraardsbergen. Via Herzele kom je terug in Ninove.

De kaart van de Denderroute Zuid is te koop bij de dienst toerisme. Prijs: € 2,5.


Contact informatie