De Donderdagen 2020

De Donderdagen

2 juli

 •   Tripotes la Compagnie (Spa-Zwi) - Encore une  fois

“Encore une fois”, nog een keer. Falen is toegestaan. Want circus, dat is risico’s nemen, mislukken en herbeginnen. De drie jonge circusmakers Julio, Gianna en Daniel van Tripotes la Compagnie voegen hun eigen disciplines (springwip, Koreaanse plank, acrobatie en pingpongbaljonglerie) samen tot een unieke show in een lekker opzwepend tempo. Een spannende én springerige openingsvoorstelling van de corona-editie van De Donderdagen 2020!

Waar? Binnenkoer stadhuis, Ninove

uur? 20 uur

Online tickets bestellen

9 juli

 • Marvelous Adventures Group (Bel) – Great escape

Marvelous Adventures Group brengt een ode aan ontsnappingskunstenaar Harry Houdini. De wisselwerking tussen de perfectionistische boeienkoning (Ben de Vroey) en zijn nonchalante hulpje (Arno Wauters) zorgt voor gevaarlijke maar vooral grappige situaties. Kom kijken hoe deze heren trachten te ontsnappen uit een dwangbuis, uit kettingen of uit dé Chinese ‘watermartelcel ‘ van grootmeester Houdini.

Waar? Binnenkoer stadhuis, Ninove

Uur? 20 uur

Online tickets bestellen

9 juli

 • Pol & Freddy (Bel) - De Cuyper vs De Cuyper

Onze Vlaamse straattheatertopper zoekt de inspiratie voor zijn nieuwe voorstelling bij een belangrijk sportevenement – het zouden de Olympische Spelen van Tokio 2020 kunnen geweest zijn... De broertjes Sander en Jordaan De Cuyper nemen het tegen elkaar op in een serie heel diverse jongleercompetities. Alle codes van bekende, minder bekende en verzonnen sporten komen aan bod, inbegrepen heroïek, fairplay, openingsceremonies, sponsoring, doping en omgebogen spelregels. Met dank aan speaker/scheidsrechter/scorebord Bram Dobbelaere. Welke De Cuyper pakt op het einde de gouden medaille?

Waar? Binnenkoer Stadhuis, Ninove

Uur? 21 uur

Online tickets bestellen

16 juli

 • Cie SiSiNonNon (Fra) - L’Herbe est plus rose ici

Ze zijn alle vijf een beetje gek, maar ook bovenmenselijk. En verslaafd aan circus en zotte kleuren. Gus, Rico, Giou, Toto en Pink Lady zijn circuspersonages als de helden van een levensgroot stripboek. Vergeet elke vorm van logica: in en rondom de roze caravan van Cie SiSiNonNon kan er van alles gebeuren en balanceert ieder op de rand van een explosie. Een joviale en stoutmoedige circusvoorstelling.

Waar? Binnenkoer stadhuis, Centrumlaan, Ninove

Uur? 20 uur

Online tickets bestellen

23 juli

 • Cirkus in Beweging (Bel) – Circuscabaret & Workshops

Dit wordt de avond van de Leuvense circusschool Cirkus in Beweging. Speciaal voor De Donderdagen stelden zij een cabaretshow samen: professionele artiesten, ‘gevorderde’ studenten van de eigen circusschool en talent uit de plaatselijke circushumaniora rijgen acrobatie, jongleren, evenwicht, goochelen en tal van andere acts aan mekaar tot een vrolijk en energiek spektakel.

Vooraf kan iedereen zelf voor circusartiest spelen in de workshops ‘Open piste’, ‘Bamboe bouwen’ en ‘Zeepbellen blazen’.

Waar? Binnenkoer stadhuis,  Ninove

Uur? workshops 16 – 19 uur, circuscabaret 20 uur  

Online tickets bestellen

30 juli

 • Modo Grosso (Fra) – Entre-Cordes

‘Enter-Cordes’ is het resultaat van de ontmoeting van twee 'koordkunstenaars': Déborah Colucci speelt eigen composities op de 36 snaren van haar harp, Alexis Rouvre jongleert met een lang henneptouw. De twee componeren een geluids- en visuele ruimte, spelend met de striktheid van een schriftuur en de vrijheid van een improvisatie. Een wonderlijk poëtisch spektakel.

Waar? Binnenkoer stadhuis, Ninove

Uur? 20 uur   

Online tickets bestellen

6 augustus

La Burrasca (Fra) - Marée Noire

La Burrasca is een 100% vrouwenclub: vier van vlees en bloed en één wankele bouwkraan Marguerite. De vrouwen bevinden zich in woelig water: hun wereld is platgebrand, de kraan rest als een majestueus relict in een postapocalyptisch decor. Slangenmens Cléo Lanfranchi, muzikante Lison Maillet en trapezeartiesten Viola Grazioli et Alexia Fremaux pogen de wreedheid, de kracht en het uithoudingsvermogen van het metalen monster over te nemen, ten koste van hun eigen gratie en elegantie. ‘Mekaar vertrouwen’ is cruciaal in deze spectaculaire trapeze-act.

Waar? Parking achter de abdijkerk, Ninove

Uur? 20 uur  

Online tickets bestellen

6 augustus

 • Agit-Cirk (Fin) – Tenho

Het Finse collectief Agit-Cirk grijpt terug naar de sfeer van de hoogdagen van het traditionele circus. De twee artiesten Jenni Lehtinen en Sasu Peistola wagen zich aan een resem klassieke trucs en rauwe stunts van het soort waarmee John Massis indertijd in ‘de Vlaanders’ furore maakte. Maar hun gevaarlijke krachtpatserij serveren ze wel met melancholie en ironie. ‘Tenho’ is een poëtische en fysieke voorstelling over sterke mannen en stoere vrouwen, die de toeschouwer verbluft achterlaat met zowel ontzag als plaatsvervangende pijn.

Waar? Binnenkoer stadhuis, Ninove

Uur? 21 uur  

Online tickets bestellen

13 augustus

 • Cie La Folle Allure (Fra) – La Folle Allure

Met hun koffers vol magie, zoetigheid en zotternij nemen Gaelle Esteve en Guillaume Balès nemen ons op sleeptouw naar lang vervlogen tijden. Zowel vervaarlijk hoog in de lucht als veilig (nou ja) met de fiets op de grond presenteren ze een zwierige ‘pistevoorstelling’. Een ode aan het spelplezier en de verbeelding.

Waar? Binnenkoer stadhuis, Ninove  

Uur? 20 uur  

Online tickets bestellen

20 augustus

 • Cie One Shot (Bel) - One Shot!

Een Chinese paal, een zak ballen, een plank, een boormachine, vijf bijlen, een microfoon en een elektrische gitaar. En ook nog twee artiesten (Maxime Dautremont en Foucauld Falguerolles), die spelen dat ze zichzelf en elkaar bang maken. Een voorstelling met de cool van blues en de nervositeit van rockmuziek over knutselen met lef.

Waar? Parking achter de abdijkerk, Ninove

Uur? 20 uur  

Online tickets bestellen

20 augustus

 • Bert Vanden Berghe (Bel) – A Sensitive Case

Een man leeft in een wereld van muizenvallen. Hij start een licht absurd spel waarin kettingreacties, vliegend aas, handstand, radijzen, muizenvalmanipulaties, uitdagingen en precisiewerk hun plaats vinden. In ‘A Sensitive Case’onderzoekt Bert Vanden Berghe samen met het publiek de consequenties van speelsheid. "Om het leven te voelen, moet je er mee spelen."

Waar? Binnenkoer stadhuis, Ninove

Uur? 20.30 uur 

Online tickets bestellen 

20 augustus

 • De Polecats (Bel) – De Polecats

Vijf hemelse vrouwen uit helse tijden vertellen elk hun eigen verhaal. De voorstelling speelt zich af in de tijd van de circusfreaks en de verloren vrouwen. De ene danst als een engel, de ander alsof ze bezeten is van de duivel. Een ongeziene (paal)dansact.

Waar? Binnenkoer Stadhuis, Ninove  

Uur? 21.15 uur  

Online tickets bestellen

20 augustus

 •  Moving Fire Arts (Bel) – Theatrum Movere 

‘Theatrum Movere’ is een mobiele act in de stijl van de Commedia dell’Arte. De bonte bende van Moving Fire Arts paradeert door de straten. Maar wanneer de ‘circusdirecteur’ het welletjes vindt,  komt de parade tot stilstand om het ‘groot spektakel’ uit te voeren! Een interactieve, humoristische en visuele show met steltlopers, eenwielers, acrobaten, vuurartiesten en … een balletdanseres.

Waar? Graanmarkt, Ninove

Uur? 21.30 uur 

Online tickets bestellen 

27 augustus

 •  Common Ground (Bel) – Common Ground

We sluiten de ‘coronadonderdagen’ af met de meest internationale show van deze zomer. De circusartiesten Zinzi Oegema, Evertjan Mercier, Lisa Rinne, Andreas Bartl, Iris Pelz en Christopher Schlunk dagen elkaar uit en verleggen hun grenzen. Hoe gewoon is de grond? Heel normaal als je op je voeten staat. Maar wat als je circus doet? Sta je op je partner, dan zijn diens handen de grond. Maar als je aan een trapeze hangt: is de grond dan boven je? ‘Common Ground’ is een show vol acrobatie, positieve energie, opwinding en humor. De artiesten schitteren in hun solo's, maar ze delen ook hun ‘Common Ground’ met elkaar en met het publiek. Een hedendaagse circusvoorstelling van topniveau.

Waar? Binnenkoer Stadhuis, Ninove

Uur? 20 uur 

Online tickets bestellen

27 augustus

Juke-o-Cycle - een driewielermoto uit de jaren 1950 met vintage jukebox, surfplank en kauwgomballenmachine – selecteert een keur van 45-toerensingles per genre (Kitsch, Flower Power, Roots, Garage Rock, Tropical grooves, Bxl Kermis, Oldies but goodies, Jaren ’80, Slows…) Kies je favoriete songs of breng je eigen vinyl mee voor dat ene ultieme verzoeknummer: DJ Uncle Ben mixt alle plaatjes aan mekaar tot een swingende muzikale cocktail.

Waar? Graanmarkt, Ninove

Uur? 20 uur  

Online tickets bestellen

Reserveren

Online tickets bestellen

 


Contact informatie