Dansketting 2019

flyer dansketting27 april 2019 is het Dag van de Dans. Ook Ninove danst de dag en maakt één lange feest- en dansketting. Voor dansers en niet-dansers , voor durvers en dromers, voor jonge scouts en oude kaarters, voor mensen met en zonder beperkingen, kortom: voor iedereen die houdt van dans.

Schrijf je in voor de dansworkshops

Sta jij ook te springen om mee te dansen? In de voorbereidende workshops ontmoet je alle dansers-in-spé en zet je samen de dans naar je hand. Kom voor de workshops naar de balletzaal van de Academie MWD Ninove, Parklaan 13, op onderstaande tijdstippen:

  • dinsdag 19 maart van 17.30 uur tot 19.30 uur
  • woensdag 20 maart van 16 uur tot 18 uur
  • donderdag 25 april van 17.30 uur tot 19.30 uur
  • zaterdag 27 april van 13.15 uur tot 14 uur (voorafgaandelijk aan de Dansketting)

Inschrijven voor de workshops doe je via cultuur@ninove.be.

Het moment suprême: Dag van de Dans

Met veel enthousiasme gaat de Dansketting van slag op de Bloemenwals van de gerenommeerde choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Hij maakte een hedendaagse interpretatie van één van de bekendste scènes uit het iconische ballet De Notenkraker. Cherkaoui gebruikt traditionele walspassen als basis, met voeten die lijken te glijden over de vloer, en versmelt dit met vloeiende armen die zachtjes verweven en ontrafelen, en handpalmen die openbloeien als bloemen.

Zelf niet zo een danser, maar wel enorm benieuwd naar het resultaat? De Dansketting vertrekt om 14 uur aan de academie MWD Ninove en eindigt aan het oud stadhuis, kom gerust een kijkje nemen!


Contact informatie