Dag van de Buren

2
apr
2019

 

Vrijdag 24 mei is het Dag van de Buren. Hét moment om een gezellige bijeenkomst te organiseren met je buren. Nodig hen die dag uit voor een drankje of hapje, een bbq, een picknick … én een leuke babbel! Ideaal om te genieten van het lenteweer in vertrouwd gezelschap of met nieuwe buren.

Wil je deelnemen met je straat of wijk? Laat dit dan vóór 5 mei weten aan de dienst communicatie en haal het gratis publiciteitsmateriaal (affiches, uitnodigingen, krijtjes) af in het oud stadhuis (Oudstrijdersplein 6). De stad voorziet ook een kleine financiële tussenkomst voor de onthaal- en receptiekosten.

Dag van de buren wordt groen

Met de lancering van de campagne #BeBiodiversity wil de federale overheid o.a. burgers-consumenten informatie, advies, tips en middelen bieden om biodiversiteitsvriendelijke producten en producenten te kiezen. Dag van de Buren werkt hier graag aan mee. Want samen moeten we zorg dragen voor ons milieu, onze buurten en onze buren. Check de facebookpagina van Dag van de Buren voor tips en tricks en breng tijdens de Dag van de Buren al een paar tips in de praktijk!

foto Dag van de BurenHaal je herbruikbare bekers bij de stad

Ook de stad wil helpen. Zo weten we allemaal dat plasticvervuiling een groot probleem is. Probeer jij je steentje bij te dragen tijdens Dag van de Buren? Koop zo weinig mogelijk wegwerpmateriaal zoals plastic bestek, borden of bekertjes, maar gebruik gewoon bestek of borden en een glas. Of haal gratis herbruikbare drinkbekers af bij de uitleendienst van de stad en breng ze netjes afgewassen terug. Zo bespaar je niet alleen geld, maar zorg je mee voor het milieu.


Contact

Activiteiten zoeken