Vaccinatie tegen het coronavirus

Vaccinatiecentrum Ninove

Waar word ik gevaccineerd?

Ninovieters die zich willen laten vaccineren tegen het coronavirus zullen daarvoor terechtkunnen in het vroegere gebouw van de belastingen (Bevrijdingslaan 7), naast het postkantoor aan de Bevrijdingslaan in Ninove.

Kijk al eens binnen in het centrum

Het centrum in enkele cijfers

Vaccinatiecentrum in cijfers

Hoe kom ik naar het vaccinatiecentrum?

Jij kiest: te voet, per fiets, met de auto of het openbaar vervoer.

Er is een voldoende grote parking aan het vaccinatiecentrum en een overdekte fietsparking. De Lijn heeft een bushalte aan de Centrumlaan. Het NMBS-station ligt op ongeveer een kwartiertje wandelafstand.

Geraak je niet zelfstandig naar het centrum? Vraag eerst hulp aan iemand van je familie of iemand uit je bubbel. Lukt ook dat niet, neem dan contact op met de stad om een oplossing te zoeken. Meer informatie volgt.

Timing

Vaccinatiestrategie

De Belgische bevolking wordt in verschillende fases gevaccineerd. Wie juist wanneer gevaccineerd wordt, hangt af van leeftijd, eventuele risicogroep of beroep. 65-plussers en risicopatiënten zullen, volgens het faseplan van de Belgische overheid, gevaccineerd kunnen worden vanaf maart 2021.

Momenteel ziet het stappenplan er als volgt uit (dit kan nog veranderen als bijvoorbeeld de vaccins sneller of trager geleverd worden):

Timing vaccinatiestrategie 2021Wanneer word ik gevaccineerd?

Wanneer je aan de beurt bent, kunnen we niet exact zeggen. Wat wel vaststaat: je wordt op tijd uitgenodigd via een brief per post, én mogelijk ook per e-mail en per SMS.

In jouw uitnodiging staat een voorstel van datum en uur. Is dat OK voor jou, dan bevestig je digitaal (de link staat in de brief). Zo ben je zeker van je plek.

Past deze datum écht niet, dan kan je digitaal een ander moment uitzoeken.

Heb je hulp nodig? Dan mag je bellen naar het gratis nummer vermeld op je brief. Onze medewerkers bevestigen jouw plaatsje of zoeken een nieuwe datum voor je uit.

Eerste vaccinaties in vaccinatiecentrum Ninove

Op 24 februari 2021 worden de eerste vaccins geplaatst in het vaccinatiecentrum van Ninove. Deze vaccins zijn bestemd voor de medewerkers van het vaccinatiecentrum en de eerstelijnszorgmedewerkers uit Ninove.

Het vaccinatiecentrum zal bij aanvang open zijn op woensdagnamiddag en -avond, en op zaterdagvoormiddag. Deze openingsuren zijn natuurlijk afhankelijk van de levering van de vaccins, en kunnen dus continu aangepast worden. Voorlopig zullen enkel zorgverleners tussen de 18 en 55 jaar ingeënt worden, omdat de vaccinatiecentra in eerste instantie enkel AstraZeneca-vaccins krijgen.

Ben jij een eerstelijnszorgmedewerker, en wil je weten of jij ook prioritair zal uitgenodigd worden voor vaccinatie? Lees alle informatie op www.laatjevaccineren.be

Hoe verloopt je vaccinatie?

Prikje in 7 stappen

  1. Je temperatuur wordt gemeten. Binnen in het vaccinatiecentrum kom je eerst voorbij een automatische temperatuurcontrole om na te gaan of je koorts hebt.
  2. Je ontsmet je handen aan de voorziene dispenser.
  3. Je stapt door naar het onthaalloket. Aan het onthaal worden je gegevens gecheckt. Breng zeker je identiteitskaart en uitnodigingsbrief mee. Via een tickettingsysteem krijg je een nummer toegewezen. De onthaalmedewerker vertelt je in welke vaccinatielijn je mag verdergaan.
  4. Je wacht tot je je nummer ziet verschijnen op een scherm. Wanneer je nummer verschijnt, mag je het kabinet binnen. Daar volgt een kort administratief gesprek met een verpleegkundige. Ben je allergisch aan bepaalde stoffen? Heb je al verkeerd gereageerd op een vaccin? Enzovoort. De verpleegkundige registreert deze gegevens. Ook je afspraak voor het 2e vaccin wordt vastgelegd.
  5. Vervolgens zal de verpleegkundige je vaccineren. Doe gemakkelijke kleding aan waarbij je je schouder kan ontbloten.
  6. Je gaat naar de rustruimte. Je rust een kwartier uit zodat we kunnen nagaan of je geen last hebt van bijwerkingen.
  7. Vergeet zeker geen selfie te nemen aan onze selfie wall.

Vaccinatieteller

Op www.laatjevaccineren.be/vaccinatieteller kan je dagelijks nagaan hoeveel inwoners van Ninove minstens 1 spuitje hebben gekregen. Ook alle andere steden en gemeenten staan er vermeld.

Op 19 februari 2021 is dit de stand van zaken:

  • 4,18% van alle meerderjarige Ninovieters hebben minstens 1 vaccinatiedosis gekregen
  • 6,74% van alle 65-plussers in Ninove hebben minstens 1 vaccinatiedosis gekregen

Vragen en antwoorden

Is het vaccin veilig? Hoe is dat zo snel ontwikkeld kunnen worden? Wanneer ben ik aan de beurt?

Vragen over coronavaccinatie zijn normaa! Lees hier alle vragen en antwoorden over vaccinatie tegen corona.

Heb je 101 vragen? Hier zijn alvast 7 antwoorden in een kort filmpje.

 

Meer info?


Contact informatie