Vaccinatie tegen het coronavirus

Ik wil me nog laten vaccineren. Kan dat?

Vaccinatiecentrum Ninove

Vaccinatieteller

Meertalige informatie

Vragen en antwoorden

Meer info


Ik wil me nog laten vaccineren. Kan dat?

Op afspraak

Wil je nog een prik? Dan kan je een afspraak maken op 3 manieren:
 
 1.  via het invullen van je gegevens op dit formulier. Je wordt zo snel mogelijk gecontacteerd om een afspraak in te plannen.
 2. door een mailtje te sturen naar callcentervc@ninove.be.
 3. via het gratis nummer 0800 20 507. Elke werkdag bereikbaar tussen 9 en 19 uur.

Iedereen uit Ninove kan langs deze weg een afspraak maken. Zowel de kinderen (5-11 jarigen), de jongeren (12-17 jarigen) als de volwassenen (18+). Dit geldt voor alle soorten prikken (1e prik, 2e prik en/of boosterprik).

Opgelet!

 • Het vaccinatiecentrum is tijdens de zomervakantie beperkt open. Je kan enkel langskomen op afspraak!
  • Donderdag 28 juli van 17.30 uur tot 20.30 uur
  • Donderdag 18 augustus van 17.30 uur tot 20.30 uur
 • Hou er rekening mee dat het boostervaccin vaak nodig is voor buitenlandse vakantiebestemmingen. 

  Indien bovenstaande data niet toereikend zijn, is de enige oplossing voor de reiziger om te informeren naar omliggende vaccinatiecentra.

Top

Tweede boostervaccinatie voor 80-plussers

Vanaf 14 mei 2022 werden de Ninoofse 80-plussers uitgenodigd voor hun tweede boostervaccin. Iedereen die geboren is in 1942 of vroeger (en minstens 4 maanden geleden een eerste boostervaccin kreeg) kreeg automatisch een uitnodiging in de bus. 

Heb je als 80-plusser niets ontvangen? Bel gratis naar onze helpdesk op het nummer 0800 20 507. Dan kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 19 uur. Je kan ook een mailtje sturen naar callcentervc@ninove.be. 

Naast de 80-plussers kregen ook de bewoners in woonzorgcentra (zonder leeftijdscategorie) en immuungecompromitteerde personen (personen met ernstige gezondheidsklachten) hun tweede boostervaccin. 

Voor andere doelgroepen is een tweede boostervaccin momenteel niet voorzien.

Top

Boostervaccinatie voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar

In Vlaanderen hebben alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar sinds begin februari de mogelijkheid om een boostervaccin te krijgen. Je ontvangt geen uitnodiging voor deze boostervaccinatie.  Je dient zelf een afspraak te maken met het vaccinatiecentrum.

De boostervaccinatie voor jongeren wordt strek aangeraden voor:

 • 12-17-jarigen met risicofactoren. Het gaat hier concreet om immuungecompromitteerde jongeren, jongeren met chronische long- of hart- en vaatziekten, obesitas, ernstige astma, syndroom van Down, zeldzame ziekten, …  
 • 12-17-jarigen die samenleven met iemand uit de risicogroep.

Lees hier meer over de boostervaccinatie voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar.

Top

Toestemming 12-15 jarigen

De 12- tot 15 jarigen hebben de toestemming van hun ouders nodig om gevaccineerd te kunnen worden, zowel voor hun eerste en tweede vaccin, als voor hun boostervaccin.

 Dat kan op 2 manieren:

De 16-17 jarigen hebben GEEN toestemming nodig van hun ouder/voogd voor hun eerste en tweede vaccin. Sinds 7 maart hebben zijn ook geen toestemming meer nodig voor hun boostervaccin.

Top

Toestemming 5-11 jarigen

Enkel wanneer je als ouder je kind niet kan begeleiden naar het vaccinatiecentrum, moet het kind een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier meenemen voor de vaccinatie. Het kind moet stééds onder begeleiding zijn van een volwassene!

Vaccinatie 5 tot 11 jarigen

Thuisvaccinatie

Wie echt niet in het vaccinatiecentrum geraakt, kan thuis gevaccineerd worden.
Dit kan enkel als je door gezondheidsproblemen niet naar het vaccinatiecentrum kan komen.
Je huisarts zal beoordelen of jij thuis gevaccineerd moet worden en dat in overleg met jou organiseren.

Lees hier meer informatie.

Top


Vaccinatiecentrum Ninove

Waar word je gevaccineerd?

Je vindt het vaccinatiecentrum aan de Bevrijdingslaan 7, in het voormalige belastingkantoor, naast de post en vlakbij het Ninia Shopping Center.

Hoe kom je naar het vaccinatiecentrum?

Hoe wil je langsgaan? Ga je te voet, of neem je de fiets, de auto of het openbaar vervoer?

Er is een overdekte fietsparking en een parking aan het vaccinatiecentrum.

Busmaatschappij De Lijn heeft een halte aan de Centrumlaan. Sms VCNIN naar 4884 op de dag van je vaccinatie voor je gratis busrit. Per gsm kunnen maximum 3 gratis heen- en-terug tickets worden aangevraagd. Inwoners die geen gsm hebben, kunnen een papieren ticket aanvragen via het callcenter op het gratis nummer 0800 20 507. Het ticket wordt dan onmiddellijk per post opgestuurd. Gevraagd wordt om steeds je afspraakbevestiging voor de vaccinatie bij te hebben.

Geraak je niet zelfstandig naar het centrum? Vraag eerst hulp aan je familie of een kennis uit je bubbel. Lukt dat niet, bel dan het callcenter op het nummer 0800 20 507 om een oplossing te zoeken. De stad zorgt voor gratis personen- en aangepast vervoer via de lokale taxibedrijven voor mensen die zich niet zelfstandig of met behulp van familie of vrienden naar het vaccinatiecentrum kunnen verplaatsen.

Is het onmogelijk om je te verplaatsen? Neem dan contact op met de huisarts. Als je aan de voorwaarden voldoet, kan hij je op de lijst voor thuisvaccinatie plaatsen.

Top

Binnenkijken in het centrum

Top


Vaccinatieteller

Op www.laatjevaccineren.be/vaccinatieteller kan je dagelijks nagaan hoeveel inwoners van Ninove minstens 1 spuitje hebben gekregen. Ook alle andere steden en gemeenten staan er vermeld.

Top


Meertalige informatie

De uitnodigingsbrief is online beschikbaar in 20 talen. Je kan de vertaling hier lezen.

Het Agentschap Integratie en Inburgering lanceert de mobiele app Crisis Information Translated (CIT). Hiermee biedt men anderstaligen actuele en correcte informatie over vaccinatie en de huidige coronamaatregelen. De informatie wordt in 18 talen ter beschikking gesteld. Daarnaast krijgen gebruikers info over Nederlands leren.

De app is gratis beschikbaar via de App Store en Google Play.

Top


Vragen en antwoorden

Is het vaccin veilig? Hoe is dat zo snel ontwikkeld kunnen worden? Wanneer ben ik aan de beurt?

Vragen over coronavaccinatie zijn normaa! Lees hier alle vragen en antwoorden over vaccinatie tegen corona.

Heb je 101 vragen? Hier zijn alvast 7 antwoorden in een kort filmpje.

Top


Meer info?

Top


Contact informatie