Coronafeestcheque voor verenigingen

Feestje bouwen? Waag je kans voor een coronafeestcheque!

Als we binnenkort in het Rijk der Vrijheid vertoeven en die ‘roaring twenties’ eindelijk losbarsten, dan sta je maar beter op de eerste rij. Meer nog: het stadsbestuur helpt je om je post-coronafeestje nog harder te laten knallen.

In 2020 ontving de stad een Vlaamse subsidiepot om jeugd-, cultuur- en sportverenigingen door de coronamiserie te loodsen. Van het laatste restje van die pot heeft de stad coronafeestcheques gemaakt. Zo’n cheque kan worden aangevraagd voor elk initiatief dat aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Het initiatief heeft als doel het verenigingsleven herop te starten en/of het gemeenschapsleven te bevorderen na afloop van de coronapandemie onder de vorm van een festival, een dorps- of wijkfeest, een activiteit die het hele dorp of de hele wijk tracht te betrekken of een verbindend sociaal-artistiek project.
  • Het initiatief kan eenmalig zijn of ambiëren om een permanent karakter te hebben.
  • Het initiatief wordt opgezet door een tijdelijk samenwerkingsverband van minstens drie actoren, van wie er minstens twee een door het stadsbestuur erkende vereniging zijn.
  • Het initiatief dient plaats te vinden op het grondgebied van Ninove ten laatste op 31 december 2022.

Liefst 40 coronafeestcheques van 1.250 euro heeft de stad ter beschikking, goed voor een totale injectie in het plaatselijke cultuur- en evenementenaanbod van 50.000 euro. Meer info vind je terug in het reglement.

Praktisch

Wil jij een coronafeestcheque aanvragen? Vul dan dit formulier in en bezorg het tegen ten laatste 30 september 2021 aan de dienst cultuur en evenementen via evenementen@ninove.be.

In oktober worden alle aanvragen gewikt en gewogen. Dan weten we welke initiatieven met een coronafeestcheque beloond worden.


Contact informatie