Corona: richtlijnen dinsdagmarkt

Richtlijnen marktkramers voor de dinsdagmarkt Ninove

  • De social distance regels worden nog steeds gerespecteerd.
  • Het maximum aantal bezoekers dat wordt toegelaten op de markt of de kermis bedraagt één bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam.
  • Voor marktkramers en kermiskramers en hun personeel is het verplicht om de mond en neus te bedekken met een masker of een veilig alternatief in stof (enkel als dit omwille van medische redenen niet mogelijk is, kan een gelaatsscherm gedragen worden). Voor klanten wordt het dragen van een mondmasker sterk aanbevolen.
  • Middelen om de nodige handhygiëne te garanderen moeten ter beschikking gesteld worden bij de ingang en uitgang van de markt of kermis door de bevoegde gemeentelijke overheid. De marktkramers en kermiskramers stellen eveneens handgels ter beschikking.
  • Indien eten en drinken ter plaatse bij de kraam of foodtruck wordt geconsumeerd, gebeurt dit onder dezelfde modaliteiten als voorzien voor de horeca. Take-away blijft toegelaten, bijvoorbeeld al wandelend een ijsje of een hamburger eten op de markt/kermis is perfect toegelaten.
  • Er wordt een organisatie of een systeem ingevoerd om te controleren hoeveel klanten er op de markt of kermis aanwezig zijn.
  • Er wordt een eenrichtingsverkeerplan opgesteld, met afzonderlijke toe- en uitgangen tot en van de markt of kermis, tenzij in uitzonderlijke omstandigheden een gemotiveerde afwijking wordt toegestaan door de lokale overheid, die een alternatieve oplossing bepaalt. 

Risico's

De risico's worden voorlopig nog niet toegelaten op de markt. De komende weken zal de markt geevalueerd worden en dan zal er worden beslist of risico's al dan niet terug een plaats kunnen krijgen. Je kan wel alvast een e-mail sturen naar lokale.economie@ninove.be met je naam, het soort artikels dat je verkoopt en je telefoonnummer. Wij nemen dan later met jou contact op.

Gids

Richtlijnen voor de organisatie van ambulante handel en kermisactiviteiten


Contact informatie