Waardebon 25 euro: algemene richtlijnen handel en horeca

Om in deze coronatijden de inwoners en de lokale economie van Ninove een duwtje in de rug te geven, kreeg elk gezin midden juli een waardebon van 25 euro. Deze bon kan de gebruiker binnen de drie maanden besteden bij de deelnemende handels- en horecazaken in onze stad. 

Hoe kan ik als handelaar deelnemen aan deze actie? 

Iedere handelaar die is gevestigd in Ninove, nationaal maximum vijf ingeschreven vestigingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen heeft en die is geregistreerd in de Ninove app, neemt automatisch deel aan deze actie. Enkel deelnemende handelaars mogen deze waardebonnen aanvaarden en ontvangen de tegenwaarde van de stad.

De dienst lokale economie contacteerde enkele weken terug alle ondernemers in Ninove om hun onderneming te registreren in de Ninove app. Voldoe jij aan de voorwaarden van deelname en ben je dus al geregistreerd in de app? Dan hoef je verder niets meer te doen, jouw onderneming is automatisch opgenomen als deelnemende handels- of horecazaak! 

Let op! Om deze waardebon in ontvangst te kunnen nemen, moet je een betaalapp installeren. Deelnemende handelaars, geregistreerd voor 3 juli 2020, ontvingen via e-mail (van "Cirklo Light") al instructies om deze app te installeren. Ben je geregistreerd op 3 juli 2020 of later, dan ontvang je de e-mail voor installatie enkele dagen hierna.

Door deelname aan deze actie, verklaart de handelaar zich akkoord met de afsprakennota. Als je dat wil, kan je je uitschrijven via mail naar lokale.economie@ninove.be.

Ik ben nog niet geregistreerd in de Ninove app, maar wil wél deelnemen aan deze actie? 

Je handelszaak is gelegen in Ninove en je hebt nationaal maximum vijf ingeschreven vestigingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen? Registreer je zo snel mogelijk in de Ninove app, neem deel aan deze actie en ontdek ook alle andere voordelen van onze app! De e-mail voor installatie van de betaalapplicatie ontvang je enkele dagen na registratie.

Hoe lang is deze waardebon geldig? 

Deze waardebon is geldig van 15 juli tot en met 14 oktober 2020. Handelaars mogen geen vervallen bonnen aanvaarden!

Hoe word ik herkend als deelnemende handelaar?

De lijst van deelnemende handelaars is voor de gebruiker raadpleegbaar in zowel de Ninove app (door het scannen van de QR-code op de waardebon) als op de website van de stad. Daarnaast ontvang je een leuke raamsticker om aan te duiden dat je de waardebon accepteert. Hang deze zeker goed zichtbaar op je winkelraam!

Let op! Deelnemende handelaars, geregistreerd voor 10 juli 2020, ontvangen hun sticker vóór 15 juli 2020. Geregistreerde handelaars op of na 10 juli 2020, ontvangen deze enkele dagen na registratie. 

Opgelet! Jij bent verantwoordelijk om de informatie van je handelszaak in de Ninove app up-to-date te houden. Om de lijst op de stadswebsite actueel te houden is het belangrijk dat elke wijziging van je handelszaak (bv. nieuw adres of telefoonnummer) zo snel mogelijk wordt doorgegeven via lokale.economie@ninove.be.

Hoe kan deze waardebon worden ingeruild en ontvang ik mijn geld?

Deze waardebon kan worden ingeruild via de QR-code op de papieren versie of indien je klant de QR-code heeft gescand, via de Ninove app

Om de tegenwaarde zo snel mogelijk bij onze handelaars te krijgen, werd er gekozen voor een ander systeem dan de huidige geschenkbon. Iedere deelnemende handelaar krijgt via e-mail instructies om de betaalapp te installeren. Via deze app scan je bij afrekening de QR-code, controleer je de waarde op de bon en draag je de verschuldigde tegenwaarde over op jouw rekeningnummer!

Enkele aandachtspunten: 

  • Deelnemende handelaars, geregistreerd voor 3 juli 2020, ontvingen via e-mail (van Cirklo Light) al instructies om deze app te installeren. Ben je geregistreerd op 3 juli 2020 of later dan ontvang je de e-mail voor installatie enkele dagen hierna.
  • Deze waardebonnen kunnen in verschillende keren worden uitgegeven! Het kan dus dat je klant al een deel van zijn waardebon bij een andere handelaar heeft besteed. Daarom dien je de waardebon onmiddelijk bij afrekening in de betaalapplicatie te scannen, alleen zo kan je immers de waarde op de bon nagaan! Hierna typ je de verschuldigde waarde in. De papieren waardebon geef je na het scannen terug aan de klant en dien je niet te behouden. Het is deelnemende handelaars niet toegestaan bonnen te weigeren waarvan al een deel is uitgegeven!
  • Deze waardebon is geldig van 15 juli tot 15 oktober 2020. Handelaars mogen na 14 oktober 2020 geen bonnen meer aanvaarden! Hij of zij zal immers de verschuldigde tegenwaarde dan niet meer kunnen recupereren!

Ik vind de e-mail voor installatie van de betaalapp niet in mijn mailbox? 

De e-mail werd verzonden vanuit Cirklo Light en is verstuurd naar het e-mailadres dat je hebt ingegeven bij registratie in de Ninove app. Check dus zeker of je in de correcte mailbox zit en of de e-mail niet in je spam folder is terecht gekomen. 

Ik heb per ongeluk de e-mail voor de betaalapp gewist?

Geen probleem, die vind je hier nogmaals terug. 

Hoe herken ik een valse bon?

Deze waardebon heeft een unieke QR-code gekoppeld aan het gedomicilieerd adres. Bij afrekening scan je deze QR-code in de betaalapplicatie, alleen zo kan je de (resterende) waarde op de bon nagaan! De waardebon mag worden doorgegeven aan andere personen, maar niet worden verkocht! Bij twijfel contacteer je best de dienst lokale economie.

Is deze waardebon ook geldig tijdens de koopjesperiode? 

De bon moet gedurende de hele periode aanvaard worden, ook tijdens de solden.

Moet ik geld teruggeven op de waardebon?

Nee, indien gewenst kan de bon in verschillende malen gebruikt worden. Door het scannen van de QR-code op de waardebon, wordt het resterende bedrag weergegeven.

Wat als de gebruiker meer aankoopt dan het bedrag op de waardebon?

Indien de gebruiker meer aankoopt dan het bedrag op zijn of haar haar waardebon, kan de handelaar het resterende verschuldigde bedrag afrekenen via zijn of haar kassasysteem. 

Ik heb de betaalapp geïnstalleerd, hoe laat ik een klant betalen met de waardebon?

  1. Je opent Cirklo 'merchant.cirklo.io'
  2. Je typt het bedrag in dat de klant je verschuldigd is 
  3. Je scant de QR-code op de waardebon d.m.v. je computercamera, tablet of mobiele telefoon
  4. Je bevestigt de transactie en ontvangt het bedrag in "Cirklo-munten"
  5. Je verdiende "Cirklo-munten" worden elke week of maand omgezet naar euro's op je bankrekening

Let op! Bij je registratie heb je een keuze gemaakt voor wekelijks of maandelijkse omzetting. Dit wil zeggen dat jouw "Cirklo-munten" elke week/maand automatisch zullen worden omgewisseld en een overschrijving naar je opgegeven bankrekeningnummer zal worden uitgevoerd. Zéér drukke dag gehad, of gewoon zin om je "Cirklo’s" nu reeds om te zetten? Dat kan ook! 

Hoe kan ik zien of de betaling succesvol was?

Na het invoeren van het bedrag en het scannen van de code van je klant zie je een groen succes scherm of een rood faal scherm. Heb je dit niet gezien? Dan is er mogelijks iets fout gelopen. Check je transactiegeschiedenis om te zien of dit bedrag is overgemaakt. Niets te zien? Dan is de betaling niet uitgevoerd en probeer je best opnieuw.

Ik heb een omzetting aangevraagd maar het bedrag is nog niet op mijn rekening verschenen?

De overschrijvingen worden altijd op het einde van de dag waarop ze zijn aangevraagd uitgevoerd. Daarnaast moet je rekening houden met de gewoonlijke termijn dat een overschrijving kan duren. Bij vragen kan je hiervoor terecht bij support@cirklo-light.com.

Wat is het verschil tussen deze waardebon van 25 euro en de stedelijke geschenkbon?   

De waardebon van 25 euro wordt door de stad geschonken n.a.v. de coronacrisis en is slechts drie maanden geldig zodat de waarde zo snel mogelijk bij onze lokale handelaars terechtkomt! Inwoners ontvingen deze bon met unieke QR-code via brief. Deze bon kan gescand worden in de Ninove app, zo heeft je klant de bon altijd op zak en kan hij of zij via deze weg de deelnemende handelaars raadplegen. Deelnemende handelszaken worden daarnaast herkend aan hun raamsticker, we maakten ook op onze website een overzicht

De stedelijke geschenkbon is een cadeaubon die het hele jaar door kan aangekocht worden aan het onthaal in het stadhuis en ingeruild bij deelnemende handelaars. Deze bon is twee jaar geldigheeft geen QR-code maar wel een reliëfstempel én uniek nummer. Deelnemende handelaars worden herkend aan hun raamsticker of op het overzicht op onze website.

Kan ik de stedelijke geschenkbon tijdens deze actie ook aanvaarden?

Ja, dat kan. Opgelet! Dit kan enkel via de gebruikelijke werkwijze


Contact informatie