Blue-bike

blue-bikeAan het station in Ninove kan je een blauwe deelfiets, een zogeheten Blue-bike, huren.

Het fietsdeelsysteem van de NMBS richt zich in de eerst plaats, maar zeker niet uitsluitend, tot treinreizigers. Maar ook wie in het weekend graag een bezoekje brengt aan onze mooie winkelstad en met de auto komt, doet er goed aan om gratis te parkeren op de stationsparking aan het stationsplein om vandaar met een gehuurde fiets verder koers te zetten naar het commerciële hart van de stad.

Hoe werkt Blue-bike?

Eerst en vooral moet je je inschrijven via www.blue-bike.be. Bij je inschrijving kies je welk soort lidmaatschap je wilt: algemeen, student of zakelijk (enkel voor bedrijven). Na inschrijving valt je Blue-bike lidkaart binnen enkele dagen in je bus. Met die lidkaart kan aan elk Blue-bike uitleenpunt volledig automatisch een fiets gehuurd worden. Dit kan 24 uur op 24, 7 dagen op 7.

Aan het Blue-bike uitleenpunt staat een automaat waar je je lidkaart scant. Via de automaat ontvang je vervolgens een fietssleutel. Op weekdagen kan je tussen 7 uur en 19 uur ook terecht bij het Fietspunt. Een medewerker van het Fietspunts scant daar dan manueel je lidkaart.

De maximale huurtijd is 24 uur. Binnen die tijd moet de gehuurde fiets worden teruggebracht naar het Blue-bike fietspunt waar je hem ontleende.

Tarieven Blue-bike

Je betaalt voor de registatie 12 euro voor je lidmaatschap en dit jaarlijks, het rittentarief varieert afhankelijk van de locatie tussen 0, 1,15 of 3,15 euro per rit.

Je ontvangt hiervan maandelijke een rittenoverzicht van Blue-bike. Voor meer informatie over de tarieven vindt je op de website van Blue-Bike.

Meer info?

Voor meer info over Blue-bike zelf surf je naar www.blue-bike.be. Mailen kan naar info@blue-bike.be. Over Fietspunt vind je meer info op www.fietspunt.be.


Contact informatie