Beversteeg opende op zondag 18 september

15
sep
2022

Op zondag 18 september  werd de Beversteeg, de verbinding tussen de oude stadskern en het Ninia Shopping Center, officieel geopend. 


Belevingssteeg

Vanaf 18 september zijn de oude stadskern en het Ninia Shopping Center verbonden via een nieuwe doorsteek, de Beversteeg. Drie Ann’en leggen ons uit hoe verschillende diensten zich samen aan dit project zetten.

Vanwaar het idee voor deze ‘belevingssteeg’?

An Van den Berghe (centrummanager): “Ons strategisch commercieel plan wees uit dat mensen moeilijk een logische en aangename looproute vonden tussen het shoppingcenter en de oude handelskern. Met de nieuwe doorsteek lossen we dat op.”

Ann D’Hauwer (specialist openbare werken): “We hebben deze kans aangegrepen om onze binnenstad verder te vergroenen. De bomen en klimplanten zullen voor verkoeling zorgen. Ook de pluktuin, groengevel en slingerplanten zorgen voor extra groen.”

Ann De Bruyne (sectorcoördinator vrije tijd): “De verhoogde terrassen bieden ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld kleinschalige optredens. Het gedeelte in zachte ondergrond is dan weer ideaal om eventueel een speeltuig op te plaatsen.”

De doorsteek kreeg de naam Beversteeg. Vanwaar die keuze?

Ann DH: “Via ons participatieplatform mijn.ninove.be konden mensen een naam voorstellen. Het was de gemeenteraad die uiteindelijk koos voor Beversteeg, als verwijzing naar de Beverbeek die vlakbij (ondergronds) loopt.”

We zagen ook een aantal vitrines in de Beversteeg?

An VDB: “Inderdaad. Lokale handelaars zullen er hun producten kunnen uitstallen, zodat passanten getriggerd worden om de winkels verder in het stadscentrum te bezoeken.”

An DB: “De vitrines zijn ook een ideale kans om bv. werk van de academie of stukken uit exposities tentoon te stellen. William Arijs, Ninoofs kunstenaar ontwierp ook een kunstboom van 7,5 meter hoog en 7 meter breed, een absolute eyecatcher voor de plek!”

An VDB: “De nieuwe Beversteeg heeft echt alle troeven van een gezellige plaats waar lokale economie, cultuur en natuur samenkomen. Voor mij wordt het alleszins een nieuwe ontmoetingsplek!”


Contact

Activiteiten zoeken