De Beversteeg

Wat is de Beversteeg

De Beversteeg verbindt de Beverstraat met de Kaardeloodstraat waardoor de oude stadskern en het Ninia Shopping Center perfect op mekaar aansluiten. Shoppen in Ninove krijgt een extra dimensie met deze groene belevingsstraat. Een ander belangrijk doel van deze doorsteek is het ‘vergroenen’ van de stadskern.  Zo zijn er naast een verticale tuin ook zitbanken. Ook plaatselijke kunst krijgt een vaste stek. Er werd een plekje voorzien waar kunstwerken kunnen worden tentoongesteld, met bijvoorbeeld street art, werk van onze academie, van kinderen...

Niet alleen voor de klanten, ook voor de handelaars

Het idee is gegroeid vanuit de vaststelling dat er iets moest gebeuren om de handelskern in het centrum toegankelijker te maken. Daarom zijn er in de Beversteeg ook etalagekasten waar de lokale handelaars hun producten kunnen uitstallen en aanprijzen zodat klanten op hun weg al kunnen windowshoppen. De stad hoopt met de aangename en gemakkelijke verbinding veel wisselwerking te creëren tussen het Ninia Shopping Center en de stadskern.

Promotionele mogelijkheden voor handelaars via etalagekasten

Er zijn 3 etalagekasten te huur in de Beversteeg. Meer info hierover lees je na goedkeuring van het reglement door de gemeenteraad op 24 oktober 2022.


Contact informatie