Betaal minder voor groene stroom

Wil jij besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de zevende groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Schrijf je vóór 8 februari 2018 in via www.samengaanwegroener.be. Inschrijven kan vanaf 27 november en is gratis en volledig vrijblijvend. Je krijgt een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op jouw opgegeven verbruik. Vind je het voorstel interessant, dan accepteer je het aanbod tot en met 30 april 2018. De Provincie regelt de overstap naar je nieuwe leverancier.

Prijs elektriciteit fors toegenomen

In de eerste helft van 2017 is de jaarlijkse elektriciteitsrekening voor gezinnen in Vlaanderen met maar liefst 350,40 euro gestegen in vergelijking met januari 2015. Die stijging is te wijten aan de afschaffing van gratis elektriciteit, de stijging van de bijdrage voor het energiefonds, de verhoging van het btw-tarief van 6 naar 21% en een stijging van de distributienettarieven.

Bovendien heeft maar liefst 66% van de inwoners van Vlaanderen 1 van de 10 duurste elektriciteitsproducten in België, slechts 9% heeft het 1 van de 5 goedkoopste elektriciteitsproduct. Voor aardgasproducten ligt dit respectievelijk op 47% en 6%.

Goedkopere energie via groepsaankoop

Met deze groepsaankoop ondersteunt de Provincie Oost-Vlaanderen haar inwoners bij de overstap naar groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. De leverancier die tijdens de energieveiling op 8 februari de beste prijs kan bieden, is de winnaar. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting. Bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen ook deelnemen.

Dankzij de vorige groepsaankoop konden meer dan 34.000 Vlaamse gezinnen en meer dan 1.200 bedrijven respectievelijk gemiddeld 193 en 294 euro besparen op hun energiefactuur. Ook dit jaar is het doel weer zoveel mogelijk Oost-Vlamingen groene, goedkope energie aan te bieden.

Jouw stad werkt mee

Ook de stad Ninove ondersteunt dit initiatief, en dit al voor de zevende keer op rij. Vorig jaar schreven maar liefst 1.332 gezinnen uit Ninove zich in voor de groepsaankoop groene stroom en dat wil zeggen dat bijna 10% van de gezinnen een gunstig aanbod kregen om te veranderen van elektriciteits- en gasleverancier.

Meer info

Gratis infolijn: 0800 76101 (werkdagen van 9 tot 20 uur)

groenestroom@oost-vlaanderen.be

Wie hulp wil bij zijn inschrijving, kan terecht bij de dienst leefmilieu van de stad Ninove. Maak vooraf telefonisch een afspraak via het nummer 054 31 32 67. Neem zeker je laatste jaarafrekening mee! Daarin staan immers alle gegevens die we nodig hebben om jouw inschrijving in orde te brengen.


Contact

Activiteiten zoeken