BALBUS-tournée in de deelgemeenten

Het stadsbestuur van Ninove organiseert van 25 april tot 4 juli BALBUS, een toer langsheen de verschillende deelgemeenten, met elke keer een brok info, een stuk ontmoeting en een streep ontspanning. De BALBUS parkeert elke woensdag in een andere deelgemeente.

‘BALBUS’ speelt zich telkens af in en rond de bibbus, die we op een centrale plek in het dorp parkeren. Niet zo zeer om boeken uit te lenen, wel om haar collecties te showen. We gebruiken de bibbus ook als een mobiel infopunt van stadsdiensten die over een bepaald initiatief willen informeren. Het programma ziet er overal als volgt uit:

16 uur tot 19 uur: dorpspicknick

Kom vanaf 16 uur een kijkje nemen in en rond de bus. Je kan er snuffelen in een speciaal voor dit initiatief samengestelde collectie van de bibliotheek zonder dat je je daarvoor naar het centrum van de stad moet verplaatsen en kennismaken met de nieuwe plannen van de bib. Je kan er een UiTPAS kopen of proeven waarom Ninove vanaf 12 mei een fairtradegemeente is. Doe dat samen met je buren of andere mensen uit het dorp. Zo wordt de BALBUS een meeting point voor het dorp. En breng iets mee om te knabbelen of te drinken: een zelfgebakken brood, confituur die je eigenhandig in potten hebt gestopt, een gekookt eitje van de kippen in je tuin, een biertje, een fles wijn of water, … Iets om je buren of vrienden mee te verrassen. Want ook dat is wat BALBUS beoogt: een picknick met en voor het dorp.

19 uur tot 20.30 uur: buurtwandeling

Om 19 uur wordt iedereen uitgenodigd voor een dorpswandeling. We kiezen voor een rustige en kindvriendelijke wandeling van maximaal 4 km. Al wandelend gezellig bijkletsen is even belangrijk als het wandelen zelf. Onderweg gaan we de favoriete hoekjes, plekken waar een verhaal aan vasthangt of integendeel plek waar het dorp zich aan ergert en die het liever anders zou inrichten.

20.30 uur tot 21.30 uur: Klein Cultureel Moment

Als we weer aan de bus arriveren, staat er een groepje lokale muzikanten voor je klaar dat de avond afsluit met een concert. Afwisselend zorgen Lady and the Tramps, DanQL en Les Poulains Flandriens voor het muzikale vertier.

22 uur: deuren toe

Want de kindjes zijn moe.

Wat, waar, wanneer?

 • 25 april 2018 - Appelterre-Eichem - Plein voor de kerk - Lady & the Tramps
 • 2 mei 2018 - Aspelare - Speelplein aan de pastorij - DanQL
 • 9 mei 2018 - Denderwindeke - Parking Edingsesteenweg - Style & Croon
 • 16 mei 2018 - Lieferinge - Dorpsplein - DanQL
 • 23 mei 2018 - Outer - Plein achter buurthuis - Lady & the Tramps
 • 30 mei 2018 - Okegem - Stationsplein - Style & Croon
 • 6 juni 2018 - Neigem - Dries - Lady & the Tramps
 • 13 juni 2018 - Nederhasselt - MunHa/Hof ter Beke - Les Poulains Flandriens
 • 20 juni 2018 - Meerbeke - Gemeenteplein - Lady & the Tramps
 • 27 juni 2018 - Pollare - Buurthuis - Les Poulains Flandriens
 • 4 juli 2018 - Voorde - Kerk - DanQL

Contact informatie