Bibacties voor kinderen

Mmmm… boekjes

cover Billy is jarigElk kind dat twee jaar wordt, krijgt van de bib een verjaardagskaart in de brievenbus. Daarbij voegen we een uitnodiging om je kind in te schrijven in de bib. Als beloning ontvangen jullie een leuk cadeau: een rugzakje met daarin het boek “Billy is jarig!” van Kathleen Amant. Op die manier willen wij de allerkleinsten in Ninove laten kennis maken met de uitgebreide collectie prentenboeken, dvd’s en cd’s in onze bib.

Spaaractie eerste lezers

De Eerste Lezers-actie steek in een nieuw jasje. Ook bij de nieuwe actie kunnen kinderen van het eerste leerjaar sparen voor een superleuk groeiboek. Extraatje bij de nieuwe actie: de kinderen kunnen kiezen uit drie verschillende groeiboeken.

Deze keer maakt de bib het hen wel een héél klein beetje moeilijker. Waar de kinderen bij de vorige actie vijf stempels moesten verzamelen, zijn dat er nu zeven. Veel bezoekjes brengen aan de bib is dus de boodschap!

Zit je zoon, dochter, … in het eerste leerjaar en wil hij of zij deelnemen aan de spaaractie? Vraag een spaarkaart aan de balie van de bib (op het gelijkvloers). Bij elk bezoek mag je zoon, dochter, … dan een mooie stempel zetten die ze zelf mogen uitkiezen. Benieuwd naar de nieuwe boeken? Aan de balie staan er inkijkexemplaren. Neem zeker eens een kijkje!  

Beide acties zijn een initiatief van BibArt, het samenwerkingsverband van bibliotheken in de regio Aalst, en kwamen tot stand met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.


Contact informatie