Bibacties voor kinderen

Mmmm… Boekjes

cover Billy is jarigElk kind dat twee jaar wordt, krijgt van de bib een verjaardagskaart in de brievenbus. Daarbij voegen we een uitnodiging om je kind in te schrijven in de bib. Als beloning ontvangen jullie een leuk cadeau: een rugzakje met daarin het boek “Billy is jarig!” van Kathleen Amant. Op die manier willen wij de allerkleinsten in Ninove laten kennis maken met de uitgebreide collectie prentenboeken, dvd’s en cd’s in onze bib.

Spaaractie eerste lezers

Ook kinderen in het eerste leerjaar, die net écht leren lezen, willen wij stimuleren om onze bib regelmatig te bezoeken.

cover Het boek van Akim

Eerste lezers kunnen sparen voor “Het boek van Akim”, een boek van Claire De Lombaert en An De Bode. Het is een echt leesgroeiboek, waarbij het niveau steeds moeilijker wordt en je kind kan groeien in het lezen. Zit je kind in het eerste leerjaar? Vraag een spaarkaart aan de balie. Bij elk bibbezoek ontvang je een stempel. Na vijf bezoeken kan je je volle spaarkaart inruilen voor het leesgroeiboek.

  

Beide acties zijn een initiatief van BibArt, het samenwerkingsverband van bibliotheken in de regio Aalst, en kwamen tot stand met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.


Contact informatie