Aanvraag sportevenementen en wielerwedstrijden

Digitale aanvraag

Organiseer je een (sport)evenement of wielerwedstrijd dan moet je vooraf een aanvraag indienen via het onlineplatform EagleBe. Ook de aanvraag voor bewegwijzering van een sportevenement gebeurt via het onlineplatform EagleBeAanvragen via mail worden niet aanvaard.

Wanneer je de aanvraagmodule doorloopt, worden je heel wat vragen gesteld: informatie over het evenement zelf (wat, waar, wanneer,…), mobiliteit (ga je straten afsluiten en is er een verkeersomleiding nodig), geluid (hoeveel decibel ga je produceren), catering (waarop moet ik letten als ik een eetstandje organiseer),… Je dient alle vragen te beantwoorden. Zo krijgen de bevoegde instanties een totaalbeeld van wat je organiseert. Alles wordt hier gecentraliseerd aangevraagd en afgewerkt.

Bij een volgende nieuwe aanvraag kan je vertrekken van je eerdere aanvraag: deze kopiëren en aanpassen waar nodig, meer is niet nodig om een nieuwe aanvraag in te dienen. 

Hoe een aanvraag indienen?

Voor je een aanvraag kan indienen, moet je een account aanmaken op EagleBe. Hoe je je account aanmaakt en een evenementaanvraag indient, vind je in de handleiding

Wanneer een aanvraag indienen?

Elke aanvraag moet tijdig worden ingediend!

  • Voor wielerwedstrijden: 14 weken voor datum wedstrijd.
  • Voor (sport)evenementen: 12 weken voor datum evenement.

Bewegwijzering

Wil je bewegwijzering plaatsen voor je sportevent? Ook dat vraag je aan via je een evenementaanvraag op het online platform EagleBe.

Coronamaatregelen

Wielerwedstrijden 

Meer info over wat wel en niet kan bij een wielerwedstrijd tijdens de coronaperiode vind je op de website van Belgian Cycling

Sportevenement

De aanvraag voor een sportevenement tijdens de coronaperiode dien je in via het onlineplatform EagleBe. Bovendien moet er ook nog aan volgende formaliteiten worden voldaan:

  • De organisatie moet een coronaverantwoordelijke aanstellen.
  • Deze verantwoordelijke vult de online COVIDscan in. Het resultaat van de COVIDscan moet bij de aanvraag worden gevoegd. Is het resultaat groen, dan wordt de aanvraag verder behandeld. Oranje en rood betekenen dat de aanvraag zal worden geweigerd.
  • Zijn er bij wandelingen of wielertoeristentochten bevoorradingen voorzien, dan moet de organisatie coronastewards aanstellen om de aanwezigen te wijzen op de coronaregels (afstand houden, mondmasker, ontsmetten...).
  • Alle deelnemers moeten geregistreerd worden --> contacttracing. 

Meer info?  

Nog vragen? Neem contact op met de sportdienst via sport@ninove.be, 054 50 53 50 of wielerwedstrijden@ninove.be (voor aanvraag van een wielerwedstrijd) of bewegwijzering@ninove.be  (voor bewegwijzering van je sportevenement).


Contact informatie