Aanvraag sportevenementen en wielerwedstrijden

Digitale aanvraag

Organiseer je een (sport)evenement of wielerwedstrijd dan moet je vooraf een aanvraag indienen via het onlineplatform EagleBe. Ook de aanvraag voor bewegwijzering van een sportevenement gebeurt via het onlineplatform EagleBeAanvragen via mail worden niet aanvaard.

Wanneer je de aanvraagmodule doorloopt, worden je heel wat vragen gesteld: informatie over het evenement zelf (wat, waar, wanneer,…), mobiliteit (ga je straten afsluiten en is er een verkeersomleiding nodig?), geluid (hoeveel decibel ga je produceren?), catering (waarop moet je letten als je een eetstandje organiseert?),… Je moet alle vragen beantwoorden. Zo krijgen de bevoegde instanties een totaalbeeld van wat je organiseert. Alles wordt hier gecentraliseerd aangevraagd en afgewerkt.

Bij een volgende nieuwe aanvraag kan je vertrekken van je eerdere aanvraag: deze kopiëren en aanpassen waar nodig, meer is niet nodig om een nieuwe aanvraag in te dienen. 

Hoe een aanvraag indienen?

Voor je een aanvraag kan indienen, moet je een account aanmaken op EagleBe. Hoe je je account aanmaakt en een evenementaanvraag indient, vind je in de handleiding

Wanneer een aanvraag indienen?

Elke aanvraag moet tijdig worden ingediend!

  • Voor wielerwedstrijden: minstens 14 weken voor datum wedstrijd.
  • Voor (sport)evenementen: minstens 3 maanden voor datum evenement.

Bewegwijzering

Wil je bewegwijzering plaatsen voor je sportevent? Ook dat vraag je aan via je een evenementaanvraag op het online platform EagleBe.

Meer info?  

Nog vragen? Neem contact op met de sportdienst via sport@ninove.be, 054 50 53 50 of wielerwedstrijden@ninove.be (voor aanvraag van een wielerwedstrijd) of bewegwijzering@ninove.be  (voor bewegwijzering van je sportevenement).


Contact informatie