UiTPAS

De UiTPAS, daar kan je nog 's mee buitenkomen!

Op 22 januari introduceert Ninove de UiTPAS. Vanaf die dag wordt het in onze stad nóg aantrekkelijker - en soms goedkoper - om aan sport of cultuur te doen. UiTPAS combineert een spaar- en voordeelkaart voor iedereen, met financiële kortingen voor mensen in armoede. Zo kan iedereen deelnemen aan het vrijetijdsleven. UiTPAS is een 'uitvinding' van de Vlaamse overheid om mensen aan te moedigen tot vrijetijdsparticipatie, met speciale aandacht voor mensen in armoede. In 2012 werd UiTPAS als pilootproject gelanceerd in de regio Aalst (de zogenaamde HELA-regio, naar de gemeenten die aan het project meededen: Haaltert, Erpe-Mere, Lede en Aalst). CultuurNet Vlaanderen, ook verantwoordelijk voor de populaire activiteitensite www.uitinvlaanderen.be, zorgde voor de coördinatie. Vandaag zijn er al meer dan 35.000 pashouders in verschillende regio's. Ninove sluit na Nieuwjaar aan bij de bestaande UiTPAS van de regio HELA. Meteen verandert deze regionale UiTPAS van naam: hij heet voortaan UiTPAS Dender. Je koopt hem voor 5 euro bij verschillende verkooppunten.

Wat is dat nu eigenlijk, de UiTPAS? De UiTPAS is een spaar- en voordelenprogramma voor wie deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten. Wie een UiTPAS heeft, kan UiTpunten sparen. Punten sparen doe je aan de balie of de spaarzuil van een stadsdienst of een vereniging die de UiTPAS aanvaardt. Per deelname kan je één UiTpunt sparen. Heb je voldoende punten verzameld, dan kan je die omruilen voor het voordeel van jouw keuze.

Waar kan ik UiTpunten sparen?

Vanaf 23 januari kan je in Ninove UiTpunten sparen bij elk bezoek aan de bib of het cc, bij elke zwembeurt in De Kleine Dender, bij elke activiteit waaraan je deelneemt in de sporthal of bij elke activiteit die een stadsdienst organiseert (tentoonstelling, lezing, wandeling, cursus, concert, …) Daarnaast hopen we dat ook zoveel mogelijk cultuur-, jeugden sportverenigingen de UiTPAS willen aanbieden. Voor organisatoren biedt UiTPAS immers de kans om hun aanbod onder de aandacht te brengen. Op www.uitpasdender.be kan je checken bij wie je allemaal met je UiTPAS terecht kan. Vanaf 5 UiTpunten kan je punten omruilen voor een korting op een vrijetijdsactiviteit, een cadeau of een ander voordeel. Met je UiTPAS spaar je trouwens ook UiTpunten in Aalst, Erpe-Mere, Haaltert en Lede.

UiTPAS tegen kansentarief

Mensen met een laag inkomen hebben recht op een gratis UiTPAS. Voor hen is de UiTPAS veel meer dan een spaarkaart, omdat hij werkt zoals de kansenpas die al sinds 2011 in Ninove bestaat. Mensen in armoede genieten bij elke UiTPASactiviteit (ook voor schooluitstappen) van speciale kortingen of reductietarieven. De UiTPAS vervangt dus de kansenpas. Een UiTPAS tegen kansentarief aanvragen doe je bij het OCMW of Teledienst.

De UiTPAS in 5 stappen:

1. Je gaat vanaf zaterdag 23 januari met je identiteitskaart naar één van de verkooppunten:

  • bibliotheek
  • cc De Plomblom
  • sporthal 't Sportsteksk
  • oud stadhuis

2. Je betaalt 5 euro en ontvangt je persoonlijke UiTPAS.

Ben je jonger dan 18? Dan betaal je maar 2 euro!Mensen met een beperkt inkomen hebben recht op een gratis UiTPAS. Zij contacteren hiervoor het OCMW (054 51 53 50) of Teledienst Ninove / Vereniging Waar Armen Het Woord Nemen (054 32 24 54).

3. Samen met je persoonlijke UiTPAS ontvang je een aantal welkomstgeschenken.

4. Je spaart je eerste UiTpunt op de plek waar je de pas koopt.

Vanaf dan spaar je UiTpunten op tientallen plekken in Ninove, Aalst, Erpe-Mere, Haaltert en Lede. Om een punt te sparen, scan je je UiTPAS aan een UiTPASzuil of vraag je een UiTpunt aan de balie/kassa.

5. Je ruilt je UiTpunten om voor een korting op een vrijetijdsactiviteit, een cadeau of een ander voordeel van zodra je vijf UiTpunten gespaard hebt.

Een overzicht van alle activiteiten en voordelen: www.uitpasdender.be.