• Digg deze pagina

Online catalogus bib

biblogo catalogusDe bibliotheek beschikt niet alleen over boeken, maar ook over cd's, dvd's, taalcursussen, vertelplaten, luisterboeken,... in totaal méér dan 100.000 objecten. Al deze objecten werden opgenomen in de catalogus, die je via de computers in de bib kan doorzoeken. Je kan deze catalogus ook online raadplegen.

 

Via de catalogus-pagina's kan je uitgeleende werken reserveren. Hiervoor dien je een Mijn Bibliotheek account te hebben.

 

 

Mijn Bibliotheek

Dit is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk online systeem waarmee je van overal jouw activiteiten in de bib kan beheren. Je kan hiermee:

-      Verlengen en reserveren van waar je maar wil. Mijn Bibliotheek werkt op elk mobiel toestel met een internetverbinding;

-      Je ontleningen en uitleenhistoriek opvolgen;

-      De digitale collecties van jouw bibliotheek gebruiken: Gopress krantenarchief en E-boeken;

-      Jouw lidmaatschappen van verschillende bibliotheken beheren;

-      De bibliotheekkaarten van je gezinsleden op één en dezelfde plek beheren

-      Aankoopsuggesties doorgeven aan jouw bibliotheek

 

Om je te registreren zijn er drie mogelijke opties:

 


1. Heb je al een MijnOvinob account?

Om gebruik te kunnen maken van Mijn Bibliotheek dien je je éénmalig te registreren en een Mijn Bibliotheek-profiel aan te maken. We hebben ervoor gezorgd dat je je MijnOvinob-profielgegevens, -lidmaatschappen en –wenslijst automatisch kan importeren in Mijn Bibliotheek.

Surf hiervoor naar https://mijn.bibliotheek.be/registreren

Klik onderaan op de knop 'Importeer je MijnOvinob-profiel'. Op het volgende scherm wordt je MijnOvinob gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Klik op de knop 'importeer'. In een volgend scherm krijg je een overzicht van jouw MijnOvinob-lidmaatschappen en je gekoppelde kaarten die geïmporteerd kunnen worden. Klik nogmaals op de knop 'importeer'. Vervolledig je profiel.

 


2. Heb je al een Mijn Bibliotheek account?

Maakte je al via de tickets gebruik van Mijn Bibliotheek om toegang te krijgen tot jouw digitale collecties (Gopress, E-boeken)?

Meld je aan op https://mijn.bibliotheek.be/aanmelden. Er verschijnt een gepaste boodschap op het scherm met de nodige instructies. Indien je een MijnOvinob gebruiker bent, kan je ervoor kiezen om al je lidmaatschappen te importeren.


3. Wil je je voor de eerste keer online aanmelden?

Om gebruik te kunnen maken van Mijn Bibliotheek dien je je éénmalig te registreren en een Mijn Bibliotheek-profiel aan te maken.

Surf hiervoor naar https://mijn.bibliotheek.be/registreren

Je kiest je bibliotheek en klikt op 'Volgende'. Op het volgende scherm wordt je bibliotheekkaartnummer gevraagd. Dit nummer staat onder de barcode op je lenerskaart. Leen je materialen uit met je identiteitskaart? Vul dan je rijksregisternummer in zonder spaties of leestekens. Je paswoord is je geboortedatum, met schuine strepen (bv. 17/02/1986).

Klik op 'Volgende' en vervolledig je profiel. Je kan daar ook een gebruikersnaam en een nieuw paswoord kiezen. Deze heb je nodig wanneer je een volgende keer wil aanmelden.

 

Uiteraard blijft het mogelijk in de bibliotheek te verlengen.

Alle gemaakte kosten dienen in de bibliotheek te worden betaald. Kijk voor termijnen en tarieven op de tarievenlijst (zie folder tarieven).