• Digg deze pagina

Cultuurcentrum De Plomblom

20 jaar geleden werd de Sigtay-site omgevomd tot een plek voor ontmoeting en cultuur. In 1994 werden op de plaats van de oude lampenfabriek het cultuurcentrum en de bibliotheek gehuisvest.

 

Deze verjaardag laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Tal van jubileumactiviteiten, niet toevallig onder de noemer "Cultuur de Lux", staan op het programma. Activiteiten waarvoor we op zoek zijn gegaan naar Ninoofs talent of die een band hebben met het cultuurcentrum of de bibliotheek. "Speciallekes" voor en door Ninovieters. Alle "Cultuur de Lux-activiteiten" vindt u terug in deze brochure. U kan ze herkennen aan het speciaal ontworpen logo "20 jaar Cultuur de Lux".

 

We starten begin oktober met een ambitieus openingsweekend. Geboren en getogen Ninovieter Firmin Timmermans zal zijn legendarische LSP BAND nieuw leven inblazen, bijgestaan door tal van Ninoofse gastmuzikanten. Zondag plannen we Supervlieg, een groots kinderkunstenfestival voor iedereen vanaf 4 jaar.

 

 

"Het juiste licht voor u" was een van de slogans van de Sigtay. Laat dit ook een streefdoel voor het cultuurcentrum zijn. Steeds zijn we op zoek naar de "juiste" programmatie. Voorstellingen die een meerwaarde bieden, die prikkelen, uitdagen en u niet onberoerd laten; een kwalitatief en gevarieerd aanbod waaraan ieder zijn licht kan opsteken.

Ook willen we u stimuleren om zelf actief aan cultuur te participeren. We stellen hiervoor graag onze infrastructuur ter beschikking. Als cultuurcentrum willen we een open huis zijn voor ontmoeting en cultuur, een huis waar ieder zich thuis voelt, een cultuurcentrum met een warme uitstraling.

Het "juiste licht" van de Sigtay brandt nog steeds, niet letterlijk, maar figuurlijk des te intenser…

Extra nuttige informatie
Cultuurcentrum De Plomblom
Graanmarkt 12
Tel. 054 34 10 01
E-mail ccbalie@ninove.be
Pieter Claessens
cultuurfunctionaris
Tel. 054 34 10 01
E-mail pieter.claessens@ninove.be
Klachten en meldingen BEDRIJVEN in Ninove VERENIGINGEN in Ninove Ninove INFO Cultuurcentrum DE PLOMBLOM De BIB in Ninove Het OCMW in Ninove De POLITIE in Ninove Jeugdwebsite