Fotohoekje

Foto's van de activiteiten die georganiseerd werden door de toeristische dienst en de VVV-Ninove vzw

 

Liefst 150 wandelaars verzamelden op een zonnige januarizondagnamiddag aan de kerk van “de Lebeke” om te wandelen langs o...verwegend trage wegen, vaak met een mooi ijslaagje. In de kouters rond het gehucht Lebeke –dat deels op Outer, Nederhasselt, Denderhoutem en zelfs Ninove ligt- vind je tal van voetwegels die een onverwacht en vaak verrassend zicht bieden op het weidse landschap. Een bijna eindeloze sliert wandelliefhebbers waaronder heel wat Lebekenaren kwamen op paden en padjes waar ze nog nooit een voet hadden gezet. Voor het obligate “bijtanken”, voor velen met een frisse streekeigen Witkap, werd de binnenkoer van B&B Paellepelhof even overrompeld. Het project van de trage wegen waarbij zoveel mogelijk buurtwegen worden onderhouden of zelfs opnieuw opengesteld is een succesverhaal dat bijlange nog niet af is. De winterwandelingen van de dienst toerisme en de VVV-Ninove vzw zijn een schot in de roos. Wandelen is in, daarover waren alvast deze 150 enthousiaste wandelaars het eens!

Meer dan 60 deelnemers vernamen alles over de vele tradities die aan Kerst en feesten zoals Driekoningen en carnaval gelinkt zijn. De kerststal, de kerstman met zijn rendier of de traditie om een kerstboom in de huiskamer te zetten… al die gebruiken hebben her en der hun oorsprong en het hoe en waarom werd piekfijn uitgelegd door William. Er was een wandeling met verrassingen aangekondigd en die waren er dan ook: van koffielikeur in de Hospitaalkapel (de nieuwe locatie van de dienst toerisme) tot Kerststollen, van het bezoek aan de Kerstman tot een tas hete wortelsoep. Kers op de taart of Kerststronk was een sfeervol Kerstconcertje in de kapel van „het Zusterhuis”. Kristien met viool en Walter met gitaar brachten een aantal klassieke Kerstliederen. Je kon er letterlijk een speld horen vallen. In Café Sint-Annakamer werd afgesloten en nagepraat bij een goed glas. De wandelaars hopen nu al op een nieuwe Kerstwandeling in 2017!

Een grijze druilerige zondagnamiddag in november in herfstkleuren. Modder, motregen en grauwe luchten hielden zo’n 60 wandelaars niet tegen om op 6 november ons... prachtige Neigembos en omgeving te verkennen. Stappen in ritselende herfstbladeren, zwammen ontdekken en de kruidige herfstlucht opsnuiven geeft energie. Zeker als je richting “Den Haas” wandelt waar je je kan opwarmen aan… een koele pint. De winterwandelingen worden gesmaakt en zijn telkens een voltreffer. Dus wandelen we verder in winterse sferen.