Fabeltasite

Nieuwe invulling voor Fabeltasite en omgeving

fabeltaDe Provincie en de stad Ninove slaan de handen in elkaar om samen met de privé-eigenaar een ontwikkelingsvisie op te maken voor de voormalige Fabeltasite en haar ruimere omgeving. Het gaat om de Fabeltasite en de omliggende meersen. Dit gebied grenst aan de Koning Boudewijnlaan, de Brusselsesteenweg en de Dender. De Provincie is initiatiefnemer en coördinator van het project.

Binnen dit project bekijken we wat de mogelijkheden en de noden zijn voor een toekomstige ontwikkeling. In dit proces mogen ook de Ninovieters niet ontbreken omdat de ontwikkelingen op de site ook een belangrijke invloed kunnen hebben op de stad als geheel. De Provincie en de stad willen de bevolking zo veel mogelijk op de hoogte houden, maar vooral ook luisteren naar hun mening.

Participatietraject

In 2015 werd het startsein gegeven van het participatietraject. Tijdens de Autoloze Zondag kwamen heel wat nieuwsgierige Ninovieters een kijkje nemen in de Fabriekstraat. Daar konden passanten vragen stellen en ideeën geven over de toekomst van het gebied. Bedoeling van dit evenement was het project in de kijker zetten en de Ninovieters laten nadenken.

In tussentijd zijn deze opmerkingen en de visies van de verschillende partners verwerkt in het ontwerpend onderzoek, uitgevoerd door het studiebureau Maat Ontwerpers. Momenteel liggen enkele modellen op tafel. Ook hiervoor zijn we benieuwd naar de mening van de Ninovieter.

Infomarkt en stadsdebat

We organiseerden op zondag 8 januari een infomarkt in het stadhuis van Ninove. Alle nieuwsgierigen konden tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie meer info krijgen over het project.

Nadien gingen we in debat op woensdag 1 en donderdag 16 februari 2017. Tijdens het stadsdebat namen we de tijd om met de Ninovieter rond de tafel te zitten en te luisteren naar zijn inbreng. De inwoners kregen de kans om te debatteren over thema's zoals wonen, architectuur, mobiliteit, openbaar domein, duurzaamheid en klimaatgezondheid. 

Wat zijn de ambities van de beleidsmakers en ontwerpers voor de Fabeltasite?

In een reeks van vier interviews kom je te weten wat de vraagstukken, de verwachtingen en de ontwikkelingen zijn voor de visie van de site:

Foto's: Andy Dupont

 Vragen of suggesties?

Mail naar fabeltasite@ninove.be.


Contact informatie